Home / Hoofdzaken / Zwolse villa beschikbaar voor opvang vluchtelingen
Potgietersingel Zwolle

Zwolse villa beschikbaar voor opvang vluchtelingen

De gemeente Zwolle mag gebruik maken van het oude gerechtsgebouw aan de Potgietersingel 2 om vluchtelingen te huisvesten.

Het Rijk heeft een aantal panden in Nederland beschikbaar gesteld om vluchtelingen met een verblijfsvergunning (statushouders) in op te vangen. De gemeente Zwolle kan gebruik maken van het oude gerechtsgebouw achter De Fundatie, aan de Potgietersingel.

Woningnood
Gemeenten mogen van minister Blok (Wonen) overigens zelf beslissen of ze deze Rijkspanden willen gaan gebruiken voor de asielopvang, meldt De Telegraaf. De panden in Nederland stonden eigenlijk op de nominatie om verkocht te worden, maar gezien de problematiek om woningen voor statushouders te vinden, is de minister bereid om de panden uit de verkoop te halen en aan de gemeenten te verhuren. Eerder werd in een informatienota bekend dat ook Zwolle kampt met een tekort aan woningen voor statushouders.

303 reacties

 1. Wat een Mediahype zeg.

  kijk eens verder dan het nieuws wat voor je wordt bepaald te lezen. Mensen gooien hun paspoorten weg voor de servische grens zodat ze ook als vluchteling worden toegelaten in de EU.
  Dus er komt van heel de wereld volk bij ons binnen, waaronder criminelen en ja ook IS strijders.
  En vaccinaties zijn bij ons wel normaal maar in andere landen lopen ze met vreselijke besmettelijke ziektes rond.

  De verdeeldheid tussen culturen wordt ook des te erger door onze geweldige media.. Iedereen doet precies wat ze verlangen.

  In heel de islamitische wereld wordt al enige jaren één specifiek jaartal genoemd waarin het gehate Israël massaal moet worden aangevallen en vernietigd: 2022. Ook de CIA kwam een tijd geleden tot de conclusie dat het kleine Joodse staatje na dat jaar niet meer zal bestaan. Volgens ISIS en andere islamitische terreurgroepen zal dat echter pas gebeuren na de geplande ‘val van Rome’, symbool voor heel Europa, in 2020. Gezien het daverende succes van hun militaire aanval door middel van een gigantische moslimmigranten invasie op ons grotendeels nog steeds nietsvermoedende continent wordt het almaar waarschijnlijker dat ook ons land mede dankzij onze eigen politici over 5 jaar compleet overlopen zal zijn door de islam en in totale chaos is gestort.

  Asielzoekers haten omdat ze hier komen, is bekrompen ook wetende dat dit allemaal al gepland is en je met je grote mond niks bereikt. Wees wakker en bewust van wat er speelt;)

 2. als ze nou eens beginnen met het huisvesten in dergelijk villa’s voor de gemiddeld 50 huishoudens per dag die op straat komen te staan, zorgen dat kinderen met een ontbijt op naar school kunnen, de zwervers ook een dergelijk onderkomen bieden dan de stapelbedjes van het jaar 0 in een herberg, zorgen dat de ouderen wat vaker verzorging krijgen, dat kinderen die speciaal onderwijs nodig hebben dit ook krijgen ipv te laten verzuipen in het reguliere onderwijs omdat ze geen extra begeleiding krijgen, zorgen dat een gehandicapte die zichzelf niet kan verzorgen meer dan 1.9 uur huishoudelijke hulp krijgt naast een paar uur thuiszorg en ach zo kan ik wel even doorgaan. Vanmorgen op het journaal filmpjes gezien, verbaas me steeds meer over de nette kleding/schoen en strakke kapsels….

 3. Wil toch hierover wat kwijt. Dat ze mensen opvangen alla. Het zijn idd alleen maar mannen. Als je ziet bij de IJsselhallen. Ik was gisteravond bij jumbo op de veemarkt. Ze staan daar bij de parkeerplaats elke plek. Ze zijn in de jumbo bij de sigaretten en de drank afdeling. En dan ben je vluchteling? Wat ik erg vind is dat de ouderen hier qua hulp er zo bij inschieten. Gezinnen die het zo slecht hebben die zelfs smorgens niet kunnen eten en savonds geen fatsoenlijke maaltijd hebben. Maar daar wordt niet naar omgekeken. Dat ze in oorlog gebied zitten en weg willen snap ik. Maar los je het probleem
  Op door maar te blijven opvangen? Nee het probleem in het land moet worden opgelost daar zit de kern.daar
  Moet
  Het worden aangepakt.

 4. Mag ik ook komen in plaats van een krot aan de Lassuslaan waar ik minstens 200 euro teveel huur voor betaal?? Fijn dat die mensen geholpen worden hoor maar dit zijn allemaal tijdelijke oplossingen. We nemen zoveel mensen op in NL maar de waarheid is dat er helemaal geen plek is om ze hier allemaal een toekomst te bieden. Ik zou graag eens lezen hoe DAT opgelost gaat worden. Dat ze onderdak hebben is mooi…niemand hoort op straat…

 5. Sympathy’s easy. You have sympathy for starving children swatting at flies on the late-night commercials. Sympathy is easy because it comes from a position of power. Empathy is getting down on your knees and looking someone else in the eye and realizing you could be them, and that all that separates you is luck. – Dennis Lehane

 6. Stop ze vooral in luxe villa’s. Straks krijgen ze ook nog zakgeld aangepast aan de grootte vd woonomgeving. Leg ze maar lekker in de watten, gaan ze nooit meer terug! Hoewl dat waarschijnlijk nooit zal gebeuren.

 7. gwn terug sturen die vluchtelingen Nederland moet een keer gaan luisteren wat hun eigen volk willen laat ze maar eerst de dak lozen in Nederland zelf maar helpen en Nederland moet maar is leren om nee te zeggen Nederland is vol en vol is ook echt vol de tweede kamer moeten maar is beter na denken .

 8. Mijn vraag is waarom onze reactie zijn belangrijk voor jullie ..? Als toch zeker weten dat dit gebruik kunnen worden voor opvang van de vluchtelingen? ? Onze reactie zijn niet te bepalen voor jullie beslissing toch ??

  Ander verhaal zijn veel dingen gebeurt Door vluchtelingen die mentaal gestoord zijn zoals :medewerker in de supermarkt die gebeten Door gekke vluchtelingen en ook 14 jarige meisje die beetpakt Door 2 vluchtelingen mannen in Engelse werk…, wat moet nog te bewijzen. ..? Doen wat jullie goed vinden tot het resultaat boven de water komt

  Nog 1 ding ! Doe even normaal, veel huiszoekende inschrijven en nog jaren lang moeten wachten 0f bijvoorbeeld 550 euro p/m betaald je je woning die niet meer dan €200 p/m waard zijn zoals bijvoorbeeld bij Diezeoost (rotte en lelijke woning ) ! Misschien kan je wekker kopen bij de Action maak je zelf wakker

 9. Is dit niet het oude lijkenhuis van de monuta geweest 10 jaar geleden?

 10. Tja wat moet ik hiervan vinden… eerlijk… het eerste wat in mij op komt is.. ik sta 9 jaar ingeschreven en kom via de woningzoeker niet eens in aanmerking voor een kamer. Ook al is deze opvang “tijdelijk” mensen moeten straks ook ergens heen en dat is vast niet terug naar hun eigen land. Hoe gaan we dat straks in hemelsnaam oplossen…

 11. In Zwolle zorgen we gelukkig goed voor deze vluchtelingen die al zoveel ellende hebben meegemaakt. Deze mensen hebben het meer dan verdient. Ze hebben helemaal niks, zelfs hun vrouw en kinderen hebben ze achter moeten laten. Het enige wat ze hebben is voorrang op de woningmarkt, gratis eten en drinken, gratis zorg en wat zakgeld om te roken of te drinken. Op zich niets bijzonders. Zwolle staat bekend als één van de weinige plaatsen waar alle asielzoekers welkom zijn. Ben trots op onze gemeente dat ze een gratis Villa beschikbaar stellen die van alle gemakken is voorzien en op loopafstand van alle voorzieningen ligt.

 12. Vind ik een goed voorbeeld van vluchtelingen een goed gevoel geven dat ze als mensen ook meetellen in onze maatschappij en dat ze welkom zijn

 13. Weet je wat ik mij afvraag, als je door een aantal veilige landen reist, ben je dan nog wel een vluchteling???

 14. sjiek, ik zou nooit meer vertrekken

 15. Zouden al die mensen die negatief reageren op mensen die op zoek zijn naar ‘geluk’ of op de vlucht zijn voor oorlog en geweld willen ruilen? Ik gok trouwens dat niemand van hen ooit een oorlog heeft meegemaakt.

 16. Mooie plek. … mooi gestapelde stenen zoals elk huis… ik hoop dat de bewoners er een thuis van kunnen maken…..

 17. Dan kun beter direct een sloopbedrijf laten komen. Want gesloopt wordt het toch wel.!

 18. Goede zet !!! Gasten moet je goed behandelen. Refugees welkom in Zwolle !!!

 19. Ja inderdaad het weezenland ziekenhuis zou ook prima geweest zijn

 20. Ik vind het maar niks het zijn alleen maar mannen en nu is er ook al een steek incident geweest in het engelse werk door 2 getinte mannen en ze spraken gebrekkig engels.

 21. Waarom willen die lui niet in de 100.000 tenten die klaarstaan in mekka? Oh nee dat is niet goed genoeg, dat is ook zo, wacht maar tot ze hun plekje gevonden hebben hier en met een tijdje met een van jullie dochters aan de haal gaan, want dat mag daar natuurlijk he, als je nou minderjarig bent of niet, wacht maar tot jullie “vrouwen” lastiggevallen worden….wie gaat daar wat aan doen? De politie?

 22. Hoe zit het pvd met onze eigen huizenzoekers die jaren op de lijst wachten? Discrimineren van de eigen medelanders is aan de orde van de dag!

 23. mooi pand om onze zwervers op tevangen in de winter en deze mensen een fijn e kerst te geven ..want zwolle zorgt niet goed voor de zwervers .. is dit iets

 24. Het maakt niet uit of je voor of tegen bent, komen doen ze er toch wel.
  De opvang in ons land is niet de oplossing. We lossen het probleem niet op door mensen in Nederland, Duitsland, Zweden of welk ander land op te vangen.
  Het zal daar moeten gebeuren. Men zal daar het kwaad moeten elimineren, wat heel moeilijk zal zijn.

  De komst van vluchtelingen ontwricht een complete samenlevingen.
  Je ziet het in Duitsland, Zweden, Hongarije, Nederland, enz.
  Voor en tegenstanders gaan met elkaar op de vuist of erger.
  Landgenoten die elkaar te lijf gaan, dit omdat er in een ander deel van de wereld dingen gebeuren die het daglicht niet kunnen verdragen.

  Mensen die een veilige plek zoeken komen in een land waar ze door de ene groep welkom geheten worden en door de andere niet.

  Wordt het niet eens tijd dat men gaat nadenken over een echte oplossing?

  Wie heeft het antwoord.

 25. Johainel Andrea pesei semper e ta bashi

 26. Egocentrisme is een term uit de psychologie. Wie egocentrisch is, heeft een verminderd vermogen om zich in een ander of diens standpunten of gevoel te verplaatsen (empathie). Het gevolg is dat de persoon zijn eigen visie en belangen centraal stelt en er vaak van uitgaat dat zijn visie ook de visie van anderen is. Er wordt verondersteld dat bij egocentrisme de zogenaamde theory of mind een rol speelt. Dit is het vermogen om het gedachtepatroon van een ander te kunnen overzien of construeren en tot op zekere hoogte een reactie te kunnen voorspellen.

  Egocentrisme dient niet te worden verward met egoïsme. Egoïsme is simpelweg het handelen uit eigenbelang.

  Bij een aantal psychische aandoeningen komt egocentrisme voor. Bij aandoeningen als anti-sociale en narcistische persoonlijkheidsstoornis kan iemand zich sympathiek en meelevend opstellen, maar meestal blijkt dit gefingeerd te zijn om een bepaald doel te bereiken. Ook bij bepaalde autismespectrumstoornissen is sprake van een egocentrisch wereldbeeld.

 27. Prima oplossing dit. Iedereen die weer loopt te zeiken kom zelf met ideeën. Ipv alleen maar te zeggen dat die mensen hier niet horen. Typisch pvv stemmers niet doen maar lullen

 28. Beetje jammer.. afgelopen zomer stonden mijn dochters en ik bijna op straat. Nergens woonruimte. Of onbetaalbaar. Ik gun iedereen een fijne en veilige plek op deze wereld. Maar het is krom dat er nu opeens overal woonruimte gecreëerd kan worden voor mensen in nood, terwijl je als Zwolse inwoner het maar moet uitzoeken!

  • Ja idd is erg. Maar die villa is niet bedoeld voor 1 of 2 vluchtelingen. En er hangen binnen geen luxe dingen.

  • Ik vind het prima dat ze in die villa mogen wonen. Super. Het zou alleen fijn zijn dat de gemeente ook zo hun best doet om woonruimte te creëren voor haar eigen inwoners, die soms echt geen kant op kunnen. Ik heb weer een dak boven mijn hoofd, maar dat is tijdelijk. Ik sta 2 jaar ingeschreven en heb dus nog zo’n 4 jaar te gaan (wachtlijst). Ik vrees dat wij helaas nog vaak moeten verhuizen..

 29. Michael Klunder, vergeet de escortservice niet. Ze hebben last van zware ballen had ik gelezen.

 30. Gvd die asielzoekers krijgen weer dikke villa’s en wij wonen in de sloppen wijken van Zwolle. Zo oneerlijk dit.

 31. wat zou er gebeurd zijn als deze mensen 70-75 jaar geleden niet zouden zijn opgevangen en geholpen?

 32. Een ding is zeker…
  Nu zijn dat leegstaande pandjes/huisjes, maar over een jaar zijn er geen leegstaande gebouwen meer in Nederland en moeten mensen, gezinnen voornamelijk “vluchtelingen”in hun huisjes nemen… Dat gaat dus zeker gebeuren!
  Er wordt op dit moment bekeken of er een nieuwe wet gemaakt kan worden om dit mogelijk te maken, dus mensen bereid je er dan maar alvast op voor!

  • Jonge Jonge wat een onzin we wonen niet in een bananen republiek weer zoon angst aan jager hoe verzin je het en het ergste nog er is een nieuwe wet in de maak

 33. Goed initiatief. Wat hebben die mensen dat dubbel en dwars verdient na maanden, zelfs jaren een mensonwaardig bestaan te hebben moeten doorstaan. Eindelijk een beetje waarde in hun leven en een welkom gevoel in de stad. Er is zoveel leegstand in Zwolle, prachtig dat er in dit pand weer leven in wordt geblazen, dan krijgt een monumentaal pand weer het respect en de ziel die erbij past..een nieuwe geschiedenis. Waar vele monumentale panden in Zwolle hebben mogen dienen als onderduikadres in de Tweede Wereldoorlog, hoop ik dat dit pand deze vluchtelingen ook de veiligheid en bescherming kan bieden om bij te komen van veel narigheid.

 34. Beter een goed dak boven hun hoofd dan in de kou en slecht weer buiten ( ik heb overvloed en kom niets te kort ) gewoon AOW

 35. Wat een haat gevoelens allemaal en een onzin verhalen bah ik ben er klaar mee.

 36. Wedstrijdje kortzichtige zoekt kansloos argument om vluchteling te weigeren, men voelt zich minder goed behandeld tov een vluchteling. Misschien is het een idee dat men zich wat meer verdiept in de term ‘vluchteling’. Racisme ten top wat bepaalde mensen hier posten! Misselijk!

 37. Ik hou het netjes als de asiel zoekers het ook netjes houden en zich netjes gedragen

 38. Ingeborg Jurgens kijk eens, en jij moest maar op straat hoogzwanger en wel …

 39. Nog meer vluchtelingen nieuws joepie wordt er ondertussen wel een beetje moe van.

 40. Lees de kranten Curly Runhaar.

 41. Stem op geertje Wilders gotverdomme luister is na die vent hij heb gelijk!!

 42. Dit zijn overheidsgebouwen die leeg staan. Dus wat is dan het probleem? Misschien eerst het artikel lezen ipv alleen de titel mbt ‘villa’

 43. Ongelooflijk er gaat weer een stukje mooi Zwolle verloren.

 44. een hele goede oplossing, jammer dat het oude ziekenhuis plat moest, dan hadden we nog meer ruimte….en verder staan er nog genoeg kantoorpanden leeg , allemaal splinternieuw en al die jaren leegstaand…laat ze het maar gebruiken, het zij voor inwoners die een huis nodig hebben als de vluchtelingen, gewoon vorderen die handel

 45. prima oplossing voor leegstand

 46. Er is genoeg platte land waar ze een grote schuur op kunnen zetten stop ze daar maar in , inplaats van een monumentaal pand en hoezo zouden hun voorang moeten krijgen op een woning terwijl ik niet eens een woning kan krijgen want dan moet ik jaren in wacht rij staan voor een kut kamer van 10 vierkante meter slaat nergens op dit snap dat ze onderdak nodig hebben bouw dan ergens op platte land wat zodat ze daar goed terecht kunnen en wij niet met huizen tekort komen

 47. Laat ze die villa voor nederlandse zwervers gebruiken.inplaats van.gekukzoekers die.dan alsnog klagen dat er te weinig luxe is

 48. Hou is op mensen die een woning zoeken krijgen dit aanbod ook niet dus nee niet doen.

 49. Wat mooi zeg, om deze villa beschikbaar te stellen. We wonen in een van de rijkste landen ter wereld; ik vind het rechtvaardig en getuigen van naastenliefde om te helpen.

  Wat ik niet begrijp in de discussie is dat de volgende stellingen elkaar bijten, en toch vaak samen worden gebruikt. Ik doel op: “wij hebben het zelf al zo zwaar en hebben geld/woningen etc. voor onszelf nodig” versus “het zijn gelukszoekers.” Maar… als het gelukszoekers zouden zijn, dan komen ze toch niet naar Nederland waar “het vol is en we het zo zwaar hebben”?

 50. Ooh kom op man de politiek gaat helemaal nergens over…allemaal linkse boomknuffelaars…tyfus hippies

 51. Is een oplossing maar waarom niet eerst onze eigen zwervende Zwollenaren opvangen? Niet elke zwerver heeft het aan zichzelf te danken. En in principe zijn al fie vluchtelingen ook zwervers.

 52. ook mensen die niet perfect nederlands kunnen schrijven hebben het recht op hun mening hier neer te zetten . net als ieder ander of je nu perfect kunt schrijven of niet , dus mensen laat elkaar wat dat betreft in hun waarde , het gaat om je mening niet om dat je een tik fout maakt of een lees teken vergeet of verkeerd plaatst .

 53. Weet je wat ik zo raar vind?
  Wij waren op Kos, Griekenland een week geleden op vakantie, daar waar zoveel om te doen is omdat daar al die “zielige” vluchtelingen aankomen uit oorlogsgebieden zoals Syrië en Irak, die daar vervolgens elke dag aankomen met o.a. rubberbootjes waar ze meer dan € 1000,- p.p voor de overtocht moeten betalen aan mensensmokkelaars. Gekker nog, sommige van hun laten zich gewoon brengen met een catamaran vanuit Bodrum, Turkije (ik heb dit met mijn eigen ogen gezien) ze komen aan op een strand en gaan vervolgens eerst lekker uitgebreid eten in één van de vele restaurants in het zuiden van Kos en laten zich, als ze gegeten hebben met een taxi naar Kos stad brengen en voegen zich dan bij de andere “zielige” vluchtelingen die er al zijn. En ineens zijn ook zij vluchteling…..
  Wij hebben zelf gesproken met verschillende groepjes van deze mensen, gewoon omdat we oprecht geïnteresseerd waren in de verhalen en de achtergrond van die mensen en ze gevraagd waar ze vandaan komen, tot mijn verbazing was er niet één “vluchteling” uit een oorlogsgebied bij, gekker nog de meeste kwamen uit Pakistan en al zeker niet uit een oorlogsgebied. Dit kun je ook zien in het filmpje dat wij hebben gemaakt, deze mensen hebben ook een heel ander uiterlijk dan de mensen uit de echte oorlogsgebieden, veel donkerder van huidskleur. Ze komen dagelijks met honderden tegelijk aan op het Griekse eiland.
  Als we dan vroegen waarom ze naar Kos zijn gekomen kreeg ik te horen, dat zij eerst naar het vaste land van Griekenland willen, het liefst naar Athene en dan verder Europa in naar Duitsland en Nederland om te gaan wonen en later hun familie ook over willen laten komen, want hier is het veel beter, volgens deze mensen. Is het gek dat ook ik me hier zorgen over maak?!

  Mijn conclusie is: Dit zijn normale asielzoekers/goudzoekers, maar zeer zeker géén vluchtelingen zoals het in de media wordt voorgespiegeld.
  Moeten wij als Nederland hier voor gaan betalen? Het antwoord is helaas JA!
  Ik kan hier echt niet tegen, zeker omdat ik met mijn eigen ogen heb gezien hoe daadwerkelijk de situatie is daar. Over het algemeen komen er bijna alleen maar mannen aan op Kos in de leeftijd 18-40
  Hulpverleners/vrijwilligers o.a. uit Nederland, staan elke dag klaar bij het strand in Kos stad, om de rubberbootjes die aankomen op te wachten en verwelkomen ze vriendelijk met een pretpakket met o.a. een tent om in te slapen, slaapzakken, eten en drinken en wat al niet meer. Welkom in Europa krijgen de Pakistanen dan te horen echt te ziek voor woorden. Over het algemeen spreken de meeste van deze mensen ook bijna geen Engels.
  Ik heb zeer zeker alle begrip voor de echte oorlogsvluchtelingen die geen kant meer op kunnen in hun eigen land en dan vooral de kindjes want die hebben al helemaal niets te kiezen op zo’n jonge leeftijd,dat is hartverscheurend als ik dat op TV zie. Maar nogmaals, de mensen die wij hebben gesproken en hebben gezien op Kos horen zeer zeker niet tot deze groep echte vluchtelingen.
  Wij stonden op het laatst nog even te praten met een groepje, opeens vroeg één van hen, of wij hun geld wilde geven voor een ticket naar Athene, toen wij nee zeiden sprak de man iets tegen de groep en draaiden ze zich met z’n alle om en liepen weg.
  Echt niet te geloven.
  Laten we eerst eens gaan zorgen voor al die eenzame ouderen/bejaarden in ons eigen land, deze generatie heeft Nederland weer opgebouwd na de 2e wereldoorlog, Maar veel van deze bejaarden staan nu in de kou, laten we daar eens veel geld voor inzamelen i.p.v. al die zielige TV acties voor de vluchtelingen!!!

  • Weet je wat raar is?
   Hetzelfde tendentieuze verhaal heb ik gezien gepost door ene Ed Nieman. Ook al in Kos geweest. Een vriendje van je?

 54. Wat een afgunst lees ik hier weer zeg! Bah! Inderdaad is de woningnood onder de nederlanders hoog, maar dat is een totaal ander probleem. Als alle woningzoekenden nu in kliko’s en containers gezet worden is het dan wel weer goed? Misschien is deze villa wel rot van binnen, dan is het ineens een stuk minder erg toch! Waar is de menselijkheid gebleven!

  • Neem jij ze dan lekker in huis willemijn en betaal dan gelijk voor alles wat ze nodig hebben deze zo genaamde vluchtelingen kijken of je dan nog zo gul bent als je ze na elke dag eten ook nog geld moet gaan geven plus minus 15 euro per dag heb jij dat geld zo liggen ? ik denk de meeste ouderen niet dus op rotten met dat tuig

 55. Mooi dat ze deze oplossing hebben. Wat meer duidelijkheid is belangrijk voor de vluchtelingen en ik denk ook voor de Zwollenaren.

 56. Net helemaal opgeknapt dat ouwr huis wil niet weten hoe die er later uit ziet als hun weer er uit gaan

 57. Waarom niet, als het toch leeg staat. Je kunt ze moeilijk onder elke brug huisvesten

 58. Pff op beroerd van te worden

 59. ik vind het een goede zaak als dat gebouw toch leeg staat kun je er die mensen ook wel in zetten word het teminste benut

 60. Wanneer kan ik verhuizen!?

 61. Wat een haters weer hier.

 62. Niks mis mee, als het toch leeg staat………

 63. Ik vermoed dat er na deze woordenwisseling een aantal mensen geen Curly Coffee meer hoeven 😉

 64. Past wel bij ze kunnen ze Door leven in luxe

 65. Lekke in de IJsselhallen houden

 66. Denk maar zo
  Iedereen heeft recht op een woning
  Zit nu te kijken naar men.blok
  Die zegt woningen genoeg
  Heb geen recht van spreken heb een woning
  Ja soms is het niet eerlijk
  Maar jammer dat dit gaat ontstaan

 67. Belachelijke voor woorden

 68. Geweldig! Prachtige bestemming voor een pand dat toch leeg staat!

 69. En kijk zo komen er nog meer van die gelukzoekers die zich als ‘ vluchteling ‘ voor doen , want het internet beperkt zich niet alleen tot NL , echte vluchtelingen hoor je niet klagen en zijn dankbaar met wat ze krijgen , en stellen niet de meest bizarre eisen , tot de daarin tegen de gelukzoekers . Ik ben van mening dat als jij je ergens aanmeld als echte vluchteling , je ook recht heb op hulp van je medemens , maar gelukzoekers zouden in het Arabische landen zoals Dubai beter af zijn , daar is ook meer geld dan hier , maar ja die willen geen werkeloze , alleen hardwerkende mensen , maar sponsoren welke de kosten van de gebouwde moskeeën hier in de EU . Ouderen worden de bejaarden en verzorgingshuizen uitgewerkt en gelukzoekers krijgen ‘n villa , en dan nog snappen vele niet waarom de 2 deling in NL steeds groter wordt en de tolerantie onderdruk staat ! En onder tussen sta ik als persoon maar ook als goede buur met enige reserves me vriendelijk op na de vluchtelingen die net 3 deuren bij mij vandaan zijn komen wonen , en help daar waar ik kan , omdat ik ook geholpen wil worden als ik in hun schoenen zou staan , nu ik wat meer van hun achtergrond ken en ook werkelijk zie dat hij 3 maanden hier – zijn vrouw en 3 kids van 2,5,7 -1 maand hier – zich proberen aan te passen en Nederlands proberen te praten en zich proberen aan te passen , en nu 3x per week na de Deltion college gaan om Nederlands te leren ..

 70. Soms is het goed om het beste te geven wat we hebben! We moeten om in ons denken!

 71. Fijn dat ze een plek krijgen!

 72. Prima. Gebouwen zijn er niet om leeg te staan maar om mensen in te huisvesten.

 73. Toch leuk dat er mensen zijn die denken dat het leeg staat.. Zijn gewoon mensen elke dag aan het werk.. Wordt gezellig druk dus.

 74. Dit pand staat leeg..die vluchtelingen zijn hier nou eenmaal.. Ben ik eerlijk gezegd ook niet heel erg blij me maar ze moeten nu toch ergens heen.. Denk wel dat we er nu MEER dan genoeg hebben! Grenzen dicht nu!

 75. Zijn er geen Zwolse huis zoekenden meer ??

 76. Als ik dit allemaal lees moet ik denken aan AZC “De Eik” in de jaren 90. Een voormalig klooster in Slagharen.Ik werkte er toen een paar jaar in de beveiliging. Een paar nonnen kwamen na enkele jaren even weer een bezoek brengen op hun voormalige werkplek. Ze vertrokken al snel weer toen ze hadden gezien hoe dit pand was uitgeleefd en van binnen in het pand niets meer was te herkennen van de monumentale stijl . De asielzoekers zijn al meer dan 10 jaar weg. Vanaf de sluiting van het AZC staat het pand, nu nog steeds te koop.

 77. Jou ja zou jij in de schoenen willen staan van die mensen?

 78. Stop ze gewoon in een hutje op de hei

 79. Besteed het gemeenschap geld liever aan sociale huurwoningen voor minder bedeelden en voor de ouderenzorg ipv een cent voor deze gelukszoekers

 80. goed plan,en dat er hier in zwolle niet genoeg sociale huurwoningen zijn ,komt door het beleid van regering ,en omdat de woningen als ze leeg komen worden verkocht,en zo is het.

 81. Jammer dat wij Nederlanders geen goede kans meer maken om een normale woning te krijgen en dat wij er onder leiden.

 82. Voor alle mensen die hier tegen zijn: NEWSFLASH: je komt niks tekort! Het feit dat je hier in je vrije tijd kunt reageren op Facebook geeft dit ook aan…

 83. Tuurlijk en wij Nederlanders maken na 3 jaar ingeschreven te staan voor een woning nog geen kans op een doodgewoon flatje

 84. Bijzonder dat we ‘daklozen’ onder de noemer vluchteling opvangen maar ‘onze eigen’ daklozen links laten liggen die krijgen op deze manier nog ff een trap naar

  • Eigen daklozen zijn vaak verslaafden. Toen de gemeente heb een andere plek wilde geven dan naast de wrzv hallen, was er groot protest. Zwervers hoorden niet in een woonwijk….en nu vluchtelingen er zijn. Wordt er ineens geschermd met ‘onze daklozen’. Tsssss

  • Dan zou ik me eerst maar eens verdiepen in de achtergrond van deze mensen voordat je oordeelt dat het verslaafden zijn.
   Als hier zulke taferelen uitbarsten zoals nu in Almelo spreken we elkaar weer.

 85. Zonde van zo’n mooi pand. Denk dat de ouderen daar hun laatste jaren mooi zouden kunnen slijten aan het mooi pand aan het water. Maar ja geen geld voor de Nederlanders, ouderen of de zorg maar wel voor de mensen die hier een plekje in willen nemen.

 86. Werkelijk waar, belachelijk! Laat de politiek effe normaal gaan doen! Villa’s, opvang in stadshagen direct naast 2 basisscholen. Opvang in hun regio dat is de oplossing.!

 87. Zonder van dit mooie pand stop ze dan in n verpauperd iets en knap t wat op door n aanemer of dat volk zelf

 88. Eigen volk is niet ” in tel” bij deze kutregering …

 89. Deze woning in Soestdijk staat ook leeg. Kan ik hier voor tekenen ?

 90. Prima laten ze het dan ook opknappen inplaats van laten vervallen.

 91. Mooi gebaar, we zouden ook kunnen kijken of er huishoudens zijn die misschien een of meerdere bedden extra hebben. Ik zou best een gezin een eerste opvang willen bieden.

 92. Welkom, nieuwe buren 🙂

 93. Er zijn genoeg Nederlanders die onderdak nodig hebben en lang wachten. Met of zonder kinderen. En de vluchtelingen zouden voorrang krijgen??? Bespottelijk.
  Laat men eerst eens de mensen hier in Nederland helpen.

 94. Goede oplossing, kunnen andere huizen mooi voor andere zwollenaren gebruikt worden die graag huisje willen

 95. Dan verwacht ik wel een housewarming!!!

 96. Hebben jullie wel een gezien hoe die mensen erin zitten bij de ijsselhallen? Het is er net een overvolle blokhut met alleen stapelbedjes…. Ik vind het ook wonderbaarlijk dat wij hier een gemiddelde wachttijd van 6 tot 8 jaar voor een sociale huurwoning en plop meteen ruimte voor vluchtelingen. Dus in die zin is het krom, zie het als het geluk hebben met een spoedwoning, nu is het alleen een heel groot pand dat gewonnen is door onze gevluchte medemens…

 97. Anuschka Nuschi wij willen ons flat wel afstaan voor de villa. Hahahahaha

 98. Felicia Beltman Satoor de Rootas zou die telefoon er nog liggen denk je?

 99. Ze hadden in holtenbroek de beethovenlaan niet moeten afbreken hadden ze daar in gekund. Ik vind dat ze niet in deze villa mogen. Laat hier moeder ( klein gezin) met kinderen maar in gaan…

 100. Zonde
  Straks is er geen vila meer over.
  Nederland geeft ze geld waarvoor ze niet werken, Nederland geeft hun een huis waar Nederlandse burgers al jaren op wachten
  Laat ze maar slapen in den haag op binnenhof
  Ruimte zat!

 101. Waarom blijft iedereen toch steeds dingen met elkaar vergelijken die totaal los van elkaar staan. Het gaat hier om tijdelijke opvang van vluchtelingen die al een verblijfsvergunning hebben. Zo ontzettend veel vooroordelen en aannames die niet kloppen.

  • Leuk stukje, neem aan dat het over 5 mei gaat? Dat we de bevrijding van Nederland uit de tweede wereldoorlog vieren. Dat we niet onder het bewind van de nazi’s zijn blijven hangen. Snap het verband niet helemaal. Als je totale vrijheid wilt moet je op een hutje op de hei gaan wonen zonder regering die je ‘vrijheid geeft’. Verder niks persoonlijks.

  • Deze vluchtelingen die veelal uit oorlogsgebied komen hebben net zo veel recht op vrijheid als ieder ander. Bevrijdingsdag gaat trouwens niet alleen om de tweede wereldoorlog. Niemand heeft totale vrijheid, dat hoeft ook niet en daar gaat het niet om. Het gaat vooral om het medeleven naar je medemens. Waarom zou je iets dat wij hier gelukkig al heel lang hebben, een ander niet gunnen.

 102. En als wij ons land moeten verlaten door een oorlog hopen we ook maar welkom geheten te worden in een ander land. Deze mensen hebben ons nu nodig. Geef ze een thuis. Van harte welkom in Zwolle wat mij betreft.

 103. Prima toch, als er toch niks mee gedaan wordt.

 104. Wat komen mensen hier toch veel tekort joh. Wat een misgunning allemaal. Waarom is dit geen goede oplossing? Kom eens met gegronde argumenten in plaats van onderbuik gevoelens, bange reacties en ‘van horen zeggen’…

  • Omdat wij ook niet in een villa belanden als we gvd op straat staan omdat iemand de boel niet meer kan betalen. Omdat wij ook geen kleding en sigaretten krijgen als we op straat staan. Omdat wij ook geen villa krijgen als we naar een land vluchten voor de uitkeringen en luxe. Kom idd tekort! ja!

  • Draai je vraag eens om! Geef jij dan eens een reden waarom dit een goede oplossing is!!

  • Ja, dat is gefundeerd…

  • Omdat ik al 5 jaar wacht op een woning en niks krijg! En het alleen maar langer gaat duren

  • De situatie is nijpend. Er is een grote en steeds groeiende groep vluchtelingen die een verblijfsvergunning hebben gekregen onderdak nodig hebben, aangezien ze die niet hebben. Daarnaast is er een groot tekort aan opvang. Mensen die dit niet hebben gaan nu even voor. Ik ga ervan uit dat mensen die deze moeilijke beslissingen moeten maken, wel weten waar ze het over hebben en dus de meest kritische gevallen voorrang geven. Sneu voor sommigen, maar dat is niet anders.

  • Maar het is moeilijk om mensen zonder enig inlevingsvermogen te overtuigen dat hun mening niet klopt…

  • Sylvia Jajah en Wan Da Heb jij honger? Kom jij uit de oorlog? Ben jij mishandeld en is je hele familie uitgemoord? Nee zeker? Nou houdt dan op met zeuren en bied de vluchtelingen onze gastvrijheid aan!

  • Het woordje sneu, is totaal ongepast. Nederland is nog steeds een democratie, en mensen mogen hun eigen mening hebben over deze kweste. Ik ben van mening dat ze geen onderscheidt mogen maken in de urgentie voor woningopvang van ‘medelanders boven Nederlanders! Verblijfstatus wel of niet, dan nog zeg ik NEE

  • Sneu is een weloverwogen woord in deze. Het is gewoon even jammer voor mensen die jaren wachten op een andere woning, er gaan nu eenmaal andere MENSEN voor, ongeacht afkomst.

   • U schijnt wel erg veel te weten over vluchtelingen met uw ( ook ) ongefundeerde reactie,s , zelf heb ik voor mijn werk een aantal jaren in het midden-oosten gewoond en weet waarover ik spreek , er is geen enkel besef van wat er binnen wordt gehaald ( ook bij u niet ) en vrijheid ? de cultuur die nu binnen wordt gehaald kent dat woord niet eens , tenminste geen vrijheid als je het niet eens bent met hun ideologie , maar ik hoop dat er nog meer gelukszoekers binnen komen , het liefst 10.000 per dag, aangezien dan ook uw vrijheid verdwenen is en u zich dan ook aan kunt sluiten bij de groep liedjes zingende en knuffels uitdelende landverraders ..

  • Gewoon even jammer??? Ik vindt het ronduit onbeschroft, en belachelijk!

  • Dat zeg ik: het is moeilijk om mensen zonder enig inlevingsvermogen te overtuigen dat hun mening niet klopt…

  • Dus jij concludeert, uit het niks dat ik geen inlevingsvermogen heb? Bijzonder!

  • Aan al die mensen die ze niet in de villa willen, wie weet een betere oplossing?

  • Remko Huijsing het is niet persoonlijk. Wij hebben allebei een andere mening. Maar ik denk dat ik ruimhartiger en meer op de hoogte ben van deze delicate en moeilijke kwestie. Ik heb de oplossingen ook niet allemaal. Maar ik vind de opvang in leegstaande overheidsgebouwen een goede tijdelijke oplossing. Ik zie geen gegronde redenen waarom niet.

  • Hoe kan een mening niet kloppen? Leg dat eens uit.

  • Er hangt een lichtelijke narcisische ondertoon in je uitspraak! Blijkbaar ben jij de degene die die ultieme oplossing weet voor deze vluchtilingen toestroom. Ruimhartig zijn we allemaal, maar er zijn grenzen!

  • Pien V Huet Een mening kan niet kloppen als deze niet gefundeerd is en dus valt te weerleggen.

  • Persoonlijk is het zeker niet! Ieder is vrij zijn mening te geven. Echter hangt er een lichtelijke narcisische ondertoon in je uitspraak! Blijkbaar ben jij de degene die die ultieme oplossing weet voor deze vluchtilingen toestroom. Ruimhartig zijn we allemaal, maar er zijn grenzen!

  • Remko Huijsing als je leest zeg ik in mijn voorgaande reactie dat ik alle oplossingen in deze moeilijke kwestie ook niet heb… Verder mag jij persoonlijk van mij vinden wat je wilt.

   • Curly Runhaar ik vindt je een grote blaaskaak en je lult al net zo dom als onze regering, je niveau is vergelijkbaar.
    Maar blijf lekker dromen, binnen afzienbare tijd ben je zelf een vluchteling geworden!

  • En ook hier weer hetzelfde liedje: de meeste tegenstanders hebben weer moeite met leestekens plaatsen en een correcte spelling toepassen. Veelal hebben deze sympathieke en ruimdenkende zielen de hele dag de tijd om op FB te reageren. Oh ja, ik heb even koffiepauze. Tot slot. Prima tijdelijke oplossing!

  • En onze vrouwen en onze huizen ons geld…onze zorg….onze winkels…onze bezittingen…jaa kom…we bieden het ze aan. Ga jij ondertussen ff de kont v oma wassen die al een week ligt te wachten. Heb ik geen inlevingsvermogen ( met mij veeeeelen) of jullie niet. Boomknuffelaars. Je weet vast wel6 hoeveel mensen wereldwijd in oorlog leven…..vervolgd worden…etc. Komt allen dan maar? Zoals ik zei. Spreek die rijke baarden in het midden oosten maat eens aan. Gvd hele volkstammen worden, zonder dat iemand ook maar iets gevraagd wordt, overal i dan. Meer belastingen etc betalen…veiligheid om zeep. Allochtonen, ghetto

  • Wijken. Mag je niet roepen. Racist!!! Sure.

  • Simpel oplossing

   Lege kantoor panden… .die staan niet in de woonwijken…. ( geen overlast) en lege bejaarde huizen….. plek zat..

  • En huur woningen zijn voor onze eigen nederlanders..

  • Wan Da, even een vraag;
   Hoezo ‘onze winkels’, ‘onze bezittingen’, ‘onze vrouwen’, ‘onze huizen’?
   Ik ken jou niet, jij kent mij niet, maar blijkbaar delen wij dus wel winkels, bezittingen, vrouwen, en huizen?
   Het is (denk ik) geen kwestie van ‘medelanders boven Nederlanders’ zoals Remco Huijsing het hierboven verwoord, het is een kwestie van mensen, die naar Nederland komen omdat zij niet veilig zijn in het land waar ze geboren zijn. Daar lopen ze het risico om verkracht, bestolen, vermoord, of kindsoldaat te worden…
   Over die ‘rijke baarden in het midden-oosten’, ik ben het met je eens dat de omringende landen zeker hun steentje bij moeten dragen, maar dit gebeurd ook al op grote schaal!
   Bekijk vooral even dit filmpje, erg informatief;
   https://www.youtube.com/watch?v=RvOnXh3NN9w

   Laatste ding;
   Belangrijk denk ik ook om te beseffen dat de meeste rotzooi in het midden-oosten (en afrika voor wat dat betreft) zijn oorsprong vindt in beslissingen en acties (veel in het verleden) van ‘ons’ westen…

 105. Geweldig daar gaan straks weer miljoenen

 106. Bah, wat een afgunst… Denk dat al jullie huisjes een comfortabelere inrichting hebben… ‘Villa’ is alleen de buitenkant… Dat jullie niks gunnen over de rug v jezelf kan ik nog een beetje inkomen…. Maar niemand word hier minder van… Pure afgunst en jaloezie…. En dat alleen door het woordje villa…

  • Idd walgelijk deze reacties van mensen! Echt geen woorden voor….. Waar komt al deze haat vandaan? Jaloezie? Echt ongelooflijk. Zegt meer over zichzelf, ze weten half niet hoe en waarom mensen er aan toe zijn. Ik vind het een top idee om een leegstaand pand hiervoor te gebruiken!

  • Dit is geen afgunst of jaloezie Felicia Beltman Satoor de Rootas als je zelf maar op straat komt te staan met 4 kleine kindjes door andermans schuld dan hoor ik je wel piepen en dan dat ze zeggen tegen je van vluchtelingen gaan voor

 107. Echt niet zoek maar een andere stek buiten Zwolle

 108. Had gewoon nog even gewacht met de sloop van het oude Weezenlanden ziekenhuis i.p.v. monumentale panden ter beschikking stellen.

 109. Prima plan, tijdelijke opvang is nijpend

 110. Trouwens is dat niet het oude monuta?

 111. Ik ken ook nederlanders die een plekje zoeken .al een paar jaar

 112. Tja en de woning nood is helemaal niet groot in Zwolle. Veel vluchtelingen hebben hulp en huisvesting nodig, maar om ze dan op stand te laten wonen in een villa? Terwijl je jaren ingeschreven moet staan als zwolse burger voor een klein flatje 6 hoog in holtenbroek bijvoorbeeld is wat raar.

  • En dat weet je zeker? Of is dit ook een aanname, ‘van horen zeggen’? Wat komen mensen hier toch veel tekort…

  • Het is geen aaname maar een fijt en een mening/ constatering van mij.
   Weet jij hoeveel mensen hier het ook niet best hebben, stille armoede etc. Natuurlijk hoef jij mij niet te vertellen dat wij het hier niet slecht hebben, maar goed daar werken de meeste mensen ook (hard) voor.

  • Ja maar als de vluchtelingen in alle betaalbare huurwoningen zitten, dan word het toch ook lastig voor de Nederlanders? Moeten wij spontaan villa’s gaan huren… dat gebeurt dan lijkt mij.

  • Als jij je flatje in Holtenbroek wil ruilen voor met z’n 4en op een kamer …. dan mag je ook ‘op stand’ wonen.

  • Jeroen Van De Werfhorst Als wij al geen goed Nederlands kunt spreken hou dan gewoon je mond….

  • Kijk beetje jammer, je plaatst een reactie en gelijk weer mensen met commentaar wat kant nog wal raakt. Niks mis met flat in holtenbroek hoor dat zeg ik niet. Maar goed beter hier met zijn 4 op 1 kamer dan daar in kapot geschoten huis of stad

  • Jacques Zwetsloot wat fijn dat jij goed nederlands kunt. En wat zul jij goede gesprekken kunnen voeren in het nedelands met de vluchtelingen.

  • een mening begint met ik zoals ik vind , ik doe , ik voel en ohja erop volgen doen de argumentaties en bovendien zijn ze oordeelsvrij sorry hoor maar lees dat niet hier in je verhaaltje dat je typt dus conclusie het is geen mening 🙂

  • nou op stand wonen kan hoor in dit soort huizen in de veerallee verhuren ze studentenkamers ik zeg succes 😉

  • Sorry spelling correctie op tel. Maar volgens mij gaat het daar helemaal niet over. Pfffff lekker belangrijk zeg. Om hier te struikelen en opmerkingen te geven over mijn typ foutje (s) waar mensen zich wel niet druk om maken. 🙁

  • Jeroen Van De Werfhorst Maar gelukkig leven wij in een land waar (nog) geen oorlog is, hoeven wij niet bang te zijn dat ons gezi uit elkaar gerukt wordt en hoeven wij niet huis en haard achter te laten omdat we moeten vluchten voor bommen enz.
   Relativeer eens een beetje, zó slecht hebben wij het hier niet!!!

 113. Houd je vrouwen en kinderen binnen vanaf nu

  • Dus mijb kids kunnen straks niet normaal buiten spelen.. Nja weet wel hoef maar 1 asiel zoeker aan mijn kinderen te komen zal ik hun is lkkr betasten Whahahaha. Laat me kids gewoon buiten spelen laat ze niet binnen voor hun. Of beter rutte kan ze ook in huis nemen moet ie alleen toestemming vragen aan zijn mama waar die nog woont waarschijnlijk

  • Alsof die mannen puur op jullie vrouwen en kinderen zijn gericht..wat een rot opmerking zeg! Mensen in het Midden Oosten hebben prachtige vrouwen en niet iedereen is freaking bedekt en moslim dus maak je je geen zorgen zo apart of wauw zullen zij niet naar jullie vrouwen kijken..en hey ik heb het niet over iedereen er lopen vast psychopaten bij ja maar niet iedereen is zo!

  • Kunnen we ook eens commentaar geven op Nederlanders die kinderen misbruiken of de chirurg die kinderporno in zijn bezit heeft. Wat zijn wij hier toch netjes en vroom

  • Zoals de waard is vertrouwd hij zijn gasten. Dit zegt meer over jou dan over vluchtelingen. Alle pedofilie gevallen van de laatste jaren betrof blanke mannen van middelbare leeftijd. Betekent dit dan dat alle blanke mannen van middelbare leeftijd pedofiel zijn?

   Kijk eerst eens in de spiegel voordat je een mening vormt over mensen die je niet kent.

  • Het gaat over vluchtelingen sjonnie niet over pedo’s

   • U schijnt wel erg veel te weten over vluchtelingen met uw ( ook ) ongefundeerde reactie,s , zelf heb ik voor mijn werk een aantal jaren in het midden-oosten gewoond en weet waarover ik spreek , er is geen enkel besef van wat er binnen wordt gehaald ( ook bij u niet ) en vrijheid ? de cultuur die nu binnen wordt gehaald kent dat woord niet eens , tenminste geen vrijheid als je het niet eens bent met hun ideologie , maar ik hoop dat er nog meer gelukszoekers binnen komen , het liefst 10.000 per dag, aangezien dan ook uw vrijheid verdwenen is en u zich dan ook aan kunt sluiten bij de groep liedjes zingende en knuffels uitdelende landverraders ..

  • Ik ken zelf ook vluchtelingen die vriendelijk zijn.. maar zodra je ze allemaal in 1 huis propt

 114. Niek Bouwman kijk dit dan,niet normaal

 115. Ken nog wel Nederlanders die een plek zoeken !!!!!!!

 116. Hahahah en gelijk een auto en butlers en schoonmakers en een Syrische kok want het eten is hier niet om aan te zien. En het moeten wel mannen zijn natuurlijk want vrouwen zijn niks waard en mogen niks!!!!!

 117. Hugo-Martijn Nieuwe buren!

 118. En moeders met kinderen moeten na het leger des heils in en in triest

 119. Daar willen wij ook wel gratis wonen toch Colinda Zwolle

 120. en nederlanders die dakloos zijn ? krijgen die ook onderdak in zo een villa?

  • Nee dat gaat helaas niet zo. Wij moeten ons maar zien te redden Pff. Volgens mij hebben wij financieel nog moeilijker dan hun geef mij ma elke dag zakgeld geen rekenings waar je stress over hebt en al bah

  • Nee dus, je hoeft in dit land niet dakloos te zijn… Het bewijs wordt weer geleverd: vluchtelingen kunnen onderdak krijgen in een ‘villa’…

  • Nee die krijgen een Sony-bungalow aangeboden.

  • Let maar op het stroomt voller in Nederland er is nu al nauwelijks plek wij wachten al jaren op normale woning die jaren gaan voorbij en maar wachten en wachten tja dat komt dat er eerst plek moet wezen voor die volk. Jeetje er zitten hier ook kinderen die niet veel hebben niet na vakantie kunnen in de zomer mama en papa kunnen niet sparen door de peper dure rekenings die elke maand in de bus komen. Wat krijgen hun netjes duinrell aangeboden voor opvang luxe villa. Elke dag zakgeld. Mensen uit Nederland sponseren hun oude kleren speelgoed enal en eindigt in park waar ze niet blij mee zijn. Aanranding, en nog dringt het niet door bij meneer rutte

 121. Mooie plek voor een container opvang!

 122. Lekker laten uitwonen…kan t later idd weer voor miljoenen opgeknapt worden….lang leve t verstand!

 123. Goed idee niks mis mee toch. snap alleen de opmerking niet van Dagmar.

 124. Als het anders leegstand heeft is het goed, maar het risico zit er wel in wat Gerda Kwakkel-Lippers zegt.

 125. Goed hoor, wordt toch niks mee gedaan

 126. Kan het later weer voor miljoenen gerestaureerd worden. Ze zijn niet goed wijs.

  • Waarom? Zijn vluchtelingen slopers?

  • Nee joh Curly Runhaar ze houden alles netjes schoon en gaan elke dag netjes stofzuigen

  • Oh je kent ze? Leuk volk toch?

  • Wat loop jij nou politiek correct te lullen steeds dan Raymond van Unen. Jij snapt niets van hoe mensen zich voelen? Van veel burgers in Ned. wordt door de overheid veel afgepakt waar hard voor gewerkt is/wordt. Snap jij dan niet dat het moeilijk te accepteren is als men ziet dat het bij de vluchtelingen weer id schoot wordt geworpen. Echte bedreigde vluchtelingen ok….maar er is in die paleisen en dure hotels in Arabië toch ook zat plek?

  • waarop is uw mening gebaseerd? en mocht het gerestaureerd moeten worden, eet u er maar 1 plak brood minder om?

  • Curly Runhaar moeilijk he normaal antw geven maar zegt genoeg.

   Hugo-Martijn de Vries ik kijk en verdiep me er verder in dan wat de media me voorspiegelt.

   Wan Da volgens mij moet je het ff opnieuw lezen. ik ben er juist tegen slimmie.

  • Ik geef normaal antwoord. Het zijn mensen zoals jij en ik. Opgeleid, hebben geld, gezond en zoekende naar een nieuw en veilig onderkomen. De ene tijdelijk, de ander misschien langer. Ze zijn aangekomen in een land waar al ruim 70 jaar vrijheid is, en zijn blij en opgelucht dat ze hier een onderkomen kunnen krijgen. Daarentegen ook nog eens, je wilt het niet geloven, zijn het echt leuke mensen. ik heb diversen in mijn winkel gehad en mee gesproken. Vol vragen, interesse, oprecht en geen kwade bedoeling. Excessen daargelaten, maar hé, die heb je overal. Jammer dat die laatsten zo fijn worden uitgelicht en hun daden uitvergroot door de populaire media. En het daarmee verpesten voor de rest, de meerderheid. Maar dat is niks nieuws. Niet alleen koppen lezen, maar ook inhoud. Wees op de hoogte voordat je je negatieve gevoelens uit.

  • Zeg curly? Jij hebt ze vast al in huis genomen? Tuurlijk zijn het mensen.. Maar ze verschillen zo erg met het cultuur van ons.. Dit is gewoon vragen om problemen. Opvangen en helpen prima!!! Maar waarom niet eerst onze opa en oma’s? Of andere gezinnen in Nederland die naar de voedsel bank moeten?! Ze moeten blij zijn dat er iets van hulp is.. Maar het moet nu toch een keer klaar zijn in Nederland?! Wij kunnen het niet aan!! En zeker niet als ze van plan zijn om hier in te burgeren..

  • Raymond, dus jij stofzuigt elke dag? Jij zorgt er iedere dag voor dat jouw huis er splinter schoon uit ziet? De kans is groter dat zij het huis schoner en netter houden dan de meeste studenten in een studentenhuis.

  • Tessa Vd Meer Ik heb ze niet in mijn huis genomen, aangezien mensen die een verblijfsvergunning hebben gekregen in diverse overheidsgebouwen die leeg staan onderdak kunnen krijgen… dat is waar dit over gaat.

  • We zijn nog lang niet klaar en je komt niks tekort. Het feit dat je hier in je vrije tijd kunt reageren op Facebook geeft dit ook aan…

  • Dat bepaal jij curly? Doordat ik kan reageren op Facebook heb ik alles wat mijn hartje begeert? Kom van je roze wolk af man!! Waar ben jij straks als het mis gaat?!

  • Waarom denken we meteen dat het mis gaat. Stelletje pessimisten. Niet vergeten dat er ook artsen, ingenieurs en allerlei andere hoogopgeleiden ook uit Syrië zijn gevlucht. Maar tja niemand wil verder kijken dan hun neus lang is. Kort zichtig dus.

  • Mag je hopen dat er wat vrouwen bijkomen want het is een feit dat die mannen geen poot uitsteken,dat is vrouwenwerk en zeg nu niet dat dat wel meevalt,want daar heb ik het nodige al van voorbij zien komen,er zal vast wel een goede tussenzitten, maar het merendeel doet geen vrouwenwerk,dus ja,het zal uitgeleefd gaan worden en ook ik vind het belachelijk dat ze op alles voorrang krijgen,de haat en nijd word zo Door de regering in de hand gewerkt, nog een voorbeeld,de heren mochten in wezep een fiets uitzoeken tot een bepaald bedrag,deze was niet naar hun zin,naar buiten en even bellen,het duurde niet lang of de fietsen maker werd gebeld Door hoge heren en ze mochten uitzoeken wat ze wilden,daar zakt mij de broek van af,wij moeten ook overal voor sparen,ik bedoel maar,zo krijg je dus de haatgevoelens,dit gaat van mond op mond,wie worden er nu achteruit gesteld ?

 127. *gooit paspoort uit het raam*

  • Als ik niet gekozen had om naar het mbo te gaan had ik geen studiefinanciering om over te maken. Die is afgeschaft. Daarnaast heb ik huur te betalen. Voor een kamertje van 15 vierkante meter. Die huur is niet niks. Ik betaal de premie van mijn zorgverzekering die volgend jaar omhoog gaat. Kleding die mij niet meer past of waar ik op uit gekeken ben gaat inderdaad naar de mensen hier die het kunnen gebruiken. Dus houd je sarcasme graag voor je, je kunt niet in mijn portemonnee kijken.

  • Dagmar Oosterhof wat ben je zielig! Kom je ook uit de oorlog? Is je familie uitgemoord? Ben je zwaar midhandeld? Heb je traumas? Oh nee nou houd dan op met zielig doen

  • Oh nee? HAHA. Want jij klikt op mijn profiel en ziet dat ik geen trauma’s heb. Ik ga hier niet eens verder op reageren want als je zo narrow-minded bent dat je een andere mening niet accepteert en gelijk gaat happen, prima 🙂

  • De meeste “vluchtelingen” zijn gelukszoekers anders gaan ze echt niet zeuren over slechte WiFi