zondag , 25 februari 2024

Zwolse vindt dode larven in dadels van Action

larven_action
Foto: Facebook Kim Vermeulen

De Zwolse Kim Vermeulen zegt vanochtend drie bakjes dadels te hebben gekocht bij de Action in Zwolle-Zuid. Ze zaten vol met larven, schrijft ze op de Facebook-pagina van de winkel.

Ook heeft Vermeulen een compilatie van foto’s bijgevoegd. Ze schrijft: ‘Vanmorgen bij Action Zwolle Zuid 3 bakjes dadels gekocht, me ervan bewust dat ze niet van de allerbeste kwaliteit zijn, voor € 0,69 per pakje. Maar ach, ik ga ze toch tot stroop koken dus zo erg is dat niet. Dacht ik. Dadels aan het ontpitten, hmm, korreltjes. Gek. In dadels zitten geen korreltjes. Aan de kant gelegd. Volgende dadel zelfde verhaal. Ik had ze bijna weggegooid tot ik me bedacht ze nog maar even te bekijken. En wat vind ik? LARVEN! Dode larven, ja dat wel. Maar gadverdamme. Nu zult u begrijpen dat ik alle dadels, ook de ontpitte, heb weggegooid. Uit de winkels halen lijkt me geen overbodige luxe, in alle drie de pakjes zaten minstens drie dadels waarvan me opgevallen is dat ze niet oké waren. Ik heb geen aankoopsbewijs meegenomen, ik hoef ook geen geld terug en al helemaal geen nieuwe dadels. Gewoon uit de winkel halen.’

De winkelketen heeft inmiddels contact gezocht met Vermeulen.