‘Zwolse vrouw ligt weken dood in haar huis’

Een 29-jarige Zwolse cliënte van zorginstelling Creating Balance heeft waarschijnlijk wekenlang dood in haar huis in Holtenbroek gelegen. GGD IJsselland onderzoekt of de Zwolse zorgorganisatie blaam treft. Dat meldt de Stentor.

De vrouw werd 28 maart in haar woning gevonden. Waarschijnlijk heeft ze al weken in haar huis gelegen, laat politiewoordvoerster Marèl van Steenbergen weten.

Uit vragen van PvdA-fractievoorzitter Youcef Ben Ali lijkt het om drie weken te gaan. De PvdA vroeg 12 april al om opheldering over een ‘nare en treurige calamiteit bij een Zwolse zorgorganisatie’. Ben Ali schrijft verder dat de cliënt werd begeleid bij het zelfstandig wonen. ‘Uit de verkregen informatie blijkt/schijnt dat het drie weken heeft geduurd voordat deze zorgorganisatie deze calamiteit opmerkte.’

Creating Balance begeleidt onder anderen ex-dak- en thuislozen bij het zelfstandig wonen. Creating Balance-directeur Marieke te Velde wil verder geen vragen beantwoorden, laat de Stentor weten.

De PvdA heeft zogenoemde artikel 45-vragen gesteld aan het College. Ze wil onder andere weten wat deze calamiteit betekent voor de veiligheid van de andere cliënten en voor de kwaliteit van de zorg die zij krijgen?

Back to top button