Zwolse zorginstelling gaf ex-directeur 426.000 euro

Wim Rave kreeg 450.000 euro mee.
Wim Rave kreeg 426.000 euro mee.

ChristenUnie-Kamerleden Carla Dik-Faber en Carola Schouten willen opheldering van de ministers van VWS en Binnenlandse Zaken over de ontslagvergoeding die de voormalig directeur Wim Rave van de Zwolse zorgorganisatie Driezorg heeft gekregen na een ‘verschil van mening’ met de Raad van Toezicht. De voormalig directeur ontving ruim €426.000.

Volgens Dik-Faber is het ‘onbestaanbaar en onverteerbaar’ dat in de zorg na een ontslag dergelijke bedragen worden uitgekeerd. Dik-Faber: ‘Ik vind het onbestaanbaar dat in de zorgsector zulke exorbitante bedragen uitgekeerd kunnen worden. Deze zorgorganisatie maakt al een moeilijke tijd door. In dat licht is een dergelijke ontslagvergoeding onverteerbaar. Ik wil van de betreffende ministers weten hoe zij deze ontslagvergoeding beoordelen, ook in verhouding tot de Wet normering topinkomens, waarin we afspraken maakten over wat bestuurders in de publieke sector – met publiek geld – mogen verdienen.’

Kamervragen van de leden Dik-Faber en Schouten (ChristenUnie) aan de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over Driezorg in Zwolle en de Wet normering topinkomens.

1. Kent u het jaarverslag 2015 van Driezorg in Zwolle? (Zie https://www.jaarverslagenzorg.nl)
2. Klopt het dat de directeur bij beëindiging van zijn contract vanwege een ‘verschil van mening’ met de raad van toezicht ruim €426.000 meekrijgt?
3. Hoe verhoudt dit zich tot de Wet normering topinkomens?
4. Bent u bereid het CIBG hiernaar onderzoek te laten doen?
5. Klopt het dat Driezorg in financieel zwaar weer zit? Hoe beoordeelt u in dit licht de vergoeding aan de directeur?
6. Bent u met ons van mening dat deze beloningen in de zorgsector exorbitant zijn en niet getolereerd kunnen worden?

Schermafbeelding 2016-06-02 om 21.51.18

Back to top button